Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Mladíkovi (†29) zaboril býk do brucha roh: Jeho posledný beh o život

Najprv zábava, potom tragédia.
Najprv zábava, potom tragédia. (Zdroj: YouTube)

MADRID - Miguel Ruiz Perez je už štvrtou víkendovou obeťou letných festivalov v Španielsku. Muž v meste Lerin v provincii Navarra nestihol ujsť pred býkom v koride po tom, čo sa pošmykol a rozzúrené zviera ho zasiahlo do brucha. Úrady aj napriek katastrofálnej bilancii neurobili žiadne zásadné kroky za zrušenie festivalu.

Desivý záver behu s býkmi v Španielsku: VIDEO zachytáva posledný boj muža (†54) o život

Miguel Ruiz Perez (29) sa snažil počas šou dráždiť býka a zároveň sa mu vyhnúť, tak ako to už v koride chodí. Nanešťastie však stratil rovnováhu a spadol na zem, čo sa mu stalo osudným. Skôr, ako mu pribehli na pomoc a dostali ho do bezpečia, zviera mu stihlo vraziť roh do brucha. Letecká záchranná služba ho prepravila do nemocnice v neďalekej Pamplone, ale lekári mu už nedokázali pomôcť.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Tragédia sa odohrala počas tretieho dňa týždenného festivalu a miestne orgány teraz musia rozhodnúť, či zábavu stopnú. Zatiaľ to však vyzerá tak, že sa im do toho veľmi nechce. A to aj napriek tomu, že Miguel je už štvrtým mŕtvym, ktorého cez víkend o život pripravili býky.

Jose Alberto Penas, člen miestnej rady v Traspinedo, vykrvácal po tom, čo ho v sobotu ráno nabralo zviera počas behu s býkmi. Bol zahnaný do kúta po náraze do iného muža a stratil rovnováhu, keď zviera náhle zmenilo smer.

Nemenovaný 32-ročný muž z Valencie zomrel v piatok večer v Museros po tom, čo dostal rohom do chrbta počas úniku do bezpečia cez kovové zábradlie. Ľudia sa ho snažili pretiahnuť cez úzku medzeru na druhú stranu, ale býk ho vyhodil do vzduchu ako handrovú bábiku a podupal po ňom na zemi.

V piatok tesne po polnoci zomrel v nemocnici aj Rafael Minano, ktorému býk počas behu roztrhol stehennú tepnu. Podľa zdravotníkov taktiež utrpel viacnásobné poranenia hrudníka, brušnej dutiny a dokonca aj dva infarkty.

 

Viac o téme: Býk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu