Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Dobrý skutok stál samaritánov (†47, 51) život: Zabil ich stopár, ani nechcite vedieť, prečo

Pozostalí po manželoch a vrah Mendoza
Pozostalí po manželoch a vrah Mendoza (Zdroj: Park County Sheriff's Office, youtube)

WASHINGTON - Tragické následky mal dobrý skutok, ktorý vykonal jeden manželský pár z indiánskej rezervácie v americkom štáte Montana. Manželia sa rozhodli pomôcť vodičovi, ktorý uviazol na ceste mimo civilizácie. Mladík, ktorého vozidlo počas dlhej cesty vypovedalo službu, svojich záchrancov podľa polície zastrelil a ich dcéru poranil. Údajne mu prekážalo, že sa príliš dlho vlečú.

Indiánka Tana Shaneová (†47) v stredu prechádzala okolo osemnásťročného Jesusa Deniza  Mendozu, ktorý postával pri nepojazdnom aute, ktorému došlo palivo. Žena najskôr najskôr došla domov a potom sa s manželom Jasonom (†51) a dcérou Jorah (26) vrátila mladíkovi pomôcť. Keď s ním došli pre benzín a doviezli ho späť, vytiahol podľa výpovede Jorah zbraň a chcel od nich peniaze. Mali vraj u seba len drobné, tak im Deniz povedal, nech vypadnú z auta a idú pešo. Krátko nato na nich začal strieľať. Rodičov na mieste zabil, ich dcéru zranil na hlave a na chrbte, keď sa pred ním snažila utiecť.

"Má ešte len osemnásť rokov, vyzeral ako nevinný chlapec. Môj brat a švagriná mali veľké srdcia a chceli mu pomôcť. A on ich za to zabil," uviedla užialená Jasonova sestra.

Polícia neskôr Mendozu zadržala v aute obetí v štáte Wyoming, asi 150 kilometrov od miesta streľby. Tínedžer sa k streľbe na troch ľudí priznal. Vyšetrovateľom FBI povedal, že manželov zastrelil preto, lebo ho "unavovalo príliš dlhé čakanie" a vadilo mu aj to, že sa mu Jorah kvôli niečomu smiala a hovorila v rodnej reči. Mladík teraz čelí obvineniu zo zabitia.

Viac o téme: StreľbaVraždaSamaritániMontana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu