Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Bush prevalcoval všetkých rivalov v boji o kreslo prezidenta: Toto Amerika ešte nezažila!

Jeb Bush
Jeb Bush (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Republikánsky kandidát na post amerického prezidenta Jeb Bush vyzbieral na svoju kampaň v prvých šiestich mesiacoch tohto roka rekordných 114,4 milióna dolárov. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP.

Žiadnemu inému prezidentskému kandidátovi sa doteraz ešte nepodarilo získať takúto sumu v počiatočných štádiách kampane. Predmetná čiastka podľa AP zatieni rozpočet ostatných 16 hlavných nominantov za Republikánsku stranu. 

Tento bývalý guvernér štátu Florida zaujíma unikátny postoj k financovaniu kampane tým, že mnohé operácie zveril pridruženej skupine s názvom Right to Rise, ktorá nemá stanovený limit ohľadom výšky vyzbieraných prostriedkov. 

Bush (62) oznámil svoju kandidatúru v polovici júna. V prípade zvolenia by chcel dosiahnuť štvorpercentný hospodársky rast a znovu vybudovať ozbrojené sily. Jeb Bush pochádza zo štátu Texas, guvernérom Floridy bol v rokoch 1999-2007. 

John Ellis "Jeb" Bush je synom bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho a mladší brat exprezidenta Georgea W. Busha. Už vlani v decembri oznámil, že "aktívne skúma" možnosť svojej kandidatúry vo voľbách v roku 2016. 

Viac o téme: Jeb Bush
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu