Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Microsoft plánuje dalšie prepúšťanie, chce znížiť náklady

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Americký softvérový gigant Microsoft plánuje novú vlnu prepúšťania, aby zredukoval svoje náklady. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na článok v New York Times.

Podľa týchto novín najväčší výrobca softvéru na svete, ktorý už vlani oznámil, že ruší 18.000 pracovných miest, sa chystá prepustiť ďalších ľudí, nad rámec pôvodného plánu. O prácu vraj prídu zamestnanci divízie hardvéru aj ďalších divízií, vrátane výroby smartfónov, ktorú Microsoft kúpil od fínskej firmy Nokia.

Reuters sa zatiaľ nepodarilo získať reakciu Microsoftu na túto správu. Vlani v júli odštartoval Microsoft najväčšiu vlnu prepúšťania vo svojej histórii, keď oznámil, že zruší 18.000 pracovných miest, čo predstavuje 14 % z celkového počtu zamestnancov. Softvérový gigant sa totiž snaží viac sústrediť na tzv. cloud-computing a softvér pre mobilné telefóny.

V júni tohto roka vydal Microsoft vyhlásenie, že firmu opúšťajú Stephen Elop, bývalý člen top manažmentu firmy Nokia, a ďalší traja riadiaci pracovníci. Microsoft sa koncom mesiaca, presnejšie 29. júla, chystá uviesť na trh nový operačný systém Windows 10, ktorý je navrhnutý tak, aby fungoval v počítačoch, v tabletoch aj smartfónoch.

Viac o téme: Microsoft
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu