Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Strašný pohľad: Medzi ľudí padlo dve minúty po štarte lietadlo, 140 mŕtvych!

Počet obetí stúpol Zobraziť galériu (5)
Počet obetí stúpol (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Najmenej 141 obetí utorkovej havárie vojenského lietadla na ostrove Sumatra potvrdili dnes indonézske úrady. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá a armádne zdroje. Pohľad na miesto tragédie je naozaj príšerný.

Prepravné lietadlo typu C-130 Hercules, ktoré sa zrútilo dve minúty po štarte do obývanej štvrti tretieho najväčšieho indonézskeho mesta Medan, malo na palube 122 osôb, z čoho vyplýva, že približne 20 ľudí zahynulo na zemi. Počet obetí sa vzhľadom na stále prebiehajúce záchranné práce môže ešte zvýšiť. Indonézsky prezident Joko Widodo v súvislosti s tragédiou prisľúbil dnes revíziu zastaranej flotily vzdušných síl a modernizáciu armády. 

Strašný pohľad: Medzi ľudí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Lietadlo smerovalo z leteckej základne v Medane na odľahlé súostrovie Natuna. Pilot krátko po štarte požiadal pre technické problémy o návrat. Lietadlo vrazilo do hotela a priľahlých budov a následne vzbĺklo. Podľa armádneho hovorcu bolo lietadlo v službe už 51 rokov, zdôraznil však, že bolo stále spôsobilé.

 

Všetkých 27 ostatných strojov tohto typu, ktoré sú v službe indonézskej armády, v rámci vyšetrovania preveria. V septembri 2005 sa krátko po štarte z medanského letiska zrútilo do husto obývanej oblasti civilné lietadlo typu Boeing 737 spoločnosti Mandala Airlines. Zahynulo 143 ľudí vrátane 30 osôb na zemi.

Strašný pohľad: Medzi ľudí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Strašný pohľad: Medzi ľudí
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: TragédiaPád lietadlaSumatra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu