Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Konečne dolapený: Policajti chytili údajného páchateľa masakru v kostole!

Údajny páchateľ masakru v Charlestone, Dylann Roof
Údajny páchateľ masakru v Charlestone, Dylann Roof (Zdroj: FB / Fox News)

CHARLESTON - Podozrivého zo streľby v meste Charleston v americkom štáte Južná Karolína, kde belošský útočník zabil v stredu večer priamo na mieste osem ľudí a deviaty človek zomrel po prevoze do nemocnice, zadržali v susednej Severnej Karolíne, v meste Shelby. Informovali o tom televízna stanica CNN a ďalšie médiá a hneď nato jeho vzatie do väzby potvrdila ministerka spravodlivosti USA Loretta Lynchová.

Zadržaným je 21-ročný Dylann Roof. Agentúra Reuters citovala jeho strýka, ktorý povedal, že Dylann dostal nedávno na narodeniny od svojho otca pištoľ kalibru .45 a pripadal mu ako odtrhnutý z reťaze. Obeťami jeho streľby v kostole bolo šesť žien a deväť mužov, vrátane miestneho černošského pastora Clementu Pinckneyho (41), ktorý bol tiež členom Senátu štátu Južná Karolína.

Šéf charlestonskej polície Greg Mullen povedal, že páchateľ sa takmer hodinu v kostole modlil, kým začal strieľať. Následne z miesta činu ušiel na aute. Do nočného pátrania po ňom nasadili množstvo policajtov i služobný vrtuľník vybavený svetlometom. Zadržaný bol pri dopravnej kontrole v Shelby.

Podľa úradov išlo o čin z nenávisti.K útoku došlo v historickom kostole Emanuel v centre Charlestonu, ktorý patrí Africkej metodistickej episkopálnej cirkvi (AME). Ide o jednu z najväčších a najstarších černošských kongregácií na juhu USA. Do mesta mal dnes v rámci svojej predvolebnej kampane zavítať uchádzač o prezidentskú kandidatúru republikánov Jeb Bush. V dôsledku útoku však plánovanú účasť na podujatí v Charlestone odvolal, uviedla agentúra AP. 

Viac o téme: StreľbaCharleston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu