Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V americkom kostole sa strieľalo: Zločin z nenávisti si vyžiadal deväť mŕtvych!

Medzi obeťami je aj pastor kostola Zobraziť galériu (8)
Medzi obeťami je aj pastor kostola (Zdroj: SITA)

CHARLESTON - Deväť obetí si vyžiadala streľba neznámeho útočníka, ktorý v stredu večer miestneho času vnikol do kostola v Charleston v americkom štáte Južná Karolína. Uviedol to šéf miestnej polície Gregory Mullen, podľa ktorého s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o zločin z nenávisti.

Kostol navštevovali hlavne ľudia tmavej pleti. Dvadsaťjedenročný beloch podozrivý z útoku je podľa stanice CNN stále na úteku.

Streľba sa z kostola Africkej metodistickej episkopálnej cirkvi v centre Charlestonu ozvala okolo deviatej hodiny miestneho času (3:00 SELČ). Osem ľudí zomrelo podľa Mullena priamo na mieste. Dvaja ľudia boli z kostola prevezení do nemocnice, pričom jeden z nich svojim zraneniam podľahol. Medzi obeťami je aj pastor kostola Clementa Pinckney.

Polícia strelca stíha a zverejnila jeho popis. Podľa nej bol mladý muž oholený, na sebe mal šedivé tričko a džínsy. Aj keď polícia do akcie nasadila početnú jednotku, strelec zostával na úteku viac ako tri hodiny po incidente. Televízne kamery síce zachytili policajtov, ako odvádzajú muža zodpovedajúceho popisu strelca do väzby, ale polícia oznámila, že po páchateľovi stále pátra.
 
Streľba v americkom meste
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: SITA)
 
Všetci mŕtvi ešte neboli identifikovaní a podľa svedkov je niekoľko tiel stále v kostole. Juhokarolínska guvernérka Nikki Haleyová vyzvala občanov, aby sa "za obete tohto nepochopiteľného zločinu pomodlili".
 
 
Na streľbu už reagoval republikánsky uchádzač o prezidentský úrad Jeb Bush. Odvolal dnešné stretnutie s voličmi v meste Charlotte v Severnej Karolíne a na svojom twitterovom účte uviedol, že je potrebné sa sústrediť na obete a rodiny "postihnuté tragickými udalosťami v Charlestone".
 
 
Tiež kandidátka demokratov Hillary Clintonová, ktorá bola v rámci svojej kampane v Charlestone v stredu, na streľbu reagovala na Twitteri: "Hrozné správy z Charlestonu - moje myšlienky a modlitby sú s vami všetkými."
 
Viac o téme: StreľbaCharleston
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu