Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Jednému z riaditeľov atómovej elektrárne v Maďarsku ukradli tajné dokumenty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Tajné dokumenty pripravovaného rozšírenia atómovej elektrárne v maďarskom meste Paks sa dostali do nepovolaných rúk, píše dnes denník Blikk, podľa ktorého jednému z riaditeľov elektrárne ukradli z auta laptop.

Denník, odvolávajúc sa na nemenované zdroje blízke vláde, uviedol, že prípad sa stal pred niekoľkými týždňami v Budapešti. Riaditeľ išiel na krátku schôdzku na nábreží Belgrád rakpart. Laptop a niekoľko nosičov dát nechal v aute.

V priebehu niekoľkých minút sa však zlodej vlámal do zaparkovaného auta, odkiaľ odniesol počítač i nosiče dát. Podľa Blikku zlodej zrejme netušil, aké dokumenty na nich boli uložené. Zdroj denníku uviedol, že tam boli tajné údaje týkajúce sa projektu rozšírenia Paksu. Majiteľ okamžite nahlásil krádež polícii, páchateľ je dodnes neznámy.

Advokát Róbert Fridman v tejto súvislosti poznamenal, že riaditeľ môže byť stíhaný za zneužitie tajných dokumentov z nedbanlivosti, za čo mu hrozí odňatie slobody až do troch rokov. Úrad maďarskej vlády pre Blikk uviedol, že prípad nemieni komentovať. Polícia rieši prípad ako krádež, avšak podľa denníka o význame koristi svedčí skutočnosť, že pátranie vedie špeciálne oddelenie kriminalistov.

Viac o téme: MaďarskoPaks
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu