Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Známy ekonóm tvrdí: Na záchranu planéty máme šesť mesiacov, potom sme odsúdení!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pinterest.com)

NEW YORK - Na záchranu nášho sveta nám zostáva len šesť mesiacov, potom si môžeme vyhĺbiť kryt a schovať sa doň pred apokalypsou. Aspoň tak to tvrdí jeden z popredných ekonómov, ktorý uviedol, že rozhodnutia vlád na zasadnutiach v priebehu nasledujúceho polroka budú hrať kľúčovú úlohu pri zabezpečovaní bezpečnosti planéty.

Prečítajte si aj: Teraz máme poslednú šancu, varujú vedci: Teplomer planéty sa blíži ku kritickým hodnotám!

Profesor Jeffrey Sachs, osobitný poradca OSN a riaditeľ Inštitútu Zeme sa domnieva, že tri kľúčové stretnutia v júli, septembri a novembri, predstavujú "najlepšie šance našej generácie dostať sa na cestu".

Ide o stretnutie na financovanie rozvoja v Addis Adabe, prijatie nových cieľov udržateľného rozvoja v New Yorku, a konferenciu OSN o zmene klímy v Paríži ako pomoc v boji proti svetovej chudobe a ochrane životného prostredia.

"Teraz je tá chvíľa," povedal Sachs britskému denníku The Telegraph. "Čas konečne nastal - o týchto šiestich mesiacoch sme hovorili po mnoho rokov, ale teraz sme tu. Je to určite najlepšia šanca, ako dostať našu generáciu na cestu," uviedol.

"Takéto diplomatické príležitosti prichádzajú každých desať rokov alebo tak približne, a tu sú všetky zhrnuté za šesť mesiacov. Musíme byť úspešní." dodal.

Profesor Sachs je poradcom generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna, a pomáhal zostaviť Millennium Development Goals - rad globálnych cieľov boja proti chudobe v roku 2000, ktoré mali byť dosiahnuté do roku 2015.

Jeffrey Sachs
Zobraziť galériu (2)
Jeffrey Sachs  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu