Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mal to byť romantický výlet: Neviniatko Angelika (35) sa zmenila na beštiu, chudák Vincent (†46)!

Angelika a Vincent Zobraziť galériu (3)
Angelika a Vincent (Zdroj: Facebook)

NEW YORK - Mali pred svadbou a všetko vyzeralo ideálne. Angelika sa so svojím snúbencom Vincentom vybrala pred pár týždňami na výlet. Domov sa však vrátila už len ona. Jej partner sa totiž utopil, pričom nešlo o žiadnu nešťastnú náhodu.

Tridsaťpäťročná Angelika Graswaldová sa mala v auguste vydať za svojho štyridsaťšesťročného priateľa a zámožného podnikateľa Vincenta Viaforeho. Plánovali obrad na pláži a neskôr aj deti. 19. apríla si vyšli zajazdiť na kajakoch na rieke Hudson. Neďaleko mesta Cornwall-on-Hudson sa však Vincentova loďka prevrhla a on spadol do vody, kde sa utopil.

Graswaldová, pôvodom z Lotyšska, bola zatknutá o jedenásť dní neskôr. Policajtom tvrdila, že sa snúbencovi snažila pomôcť, no potom do rieky spadla aj ona. Neskôr ju zachránila posádka okoloidúcej lode, ktorá ju zaviezla do nemocnice, kde bola ošetrená na podchladenie. Vyšetrovatelia však našli v tomto príbehu viacero nezrovnalostí a nakoniec dospeli k záveru, že Angelika k smrti svojho partnera zámerne dopomohla. Neskôr priznala, že s "jeho kajakom pred jazdou manipulovala a vedela, že to prispeje k jeho smrti", uviedla asistentka okresného prokurátora Julie Mohlová. Dokonca aj očití svedkovia uviedli, že videli, ako do plavidla strčila.

Mal to byť romantický
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Bola som šťastná a cítila som veľkú úľavu, keď som videla, ako sa topí," povedala dvakrát rozvedená žena, ktorá teraz čelí obvineniu z vraždy druhého stupňa. Graswaldová podľa vlastných slov zabíjala preto, lebo "sa cítila vo vzťahu uväznená a už sa nemohla dočkať, kedy jej priateľ umrie". Ďalším motívom boli pre ňu dve Viaforeho životné poistky na celkovú sumu 250 tisíc dolárov (219 tisíc eur). Už si vraj stihla naplánovať, čo s peniazmi urobí, informovala asistentka okresného prokurátora Julie Mohlová.

Mal to byť romantický
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

V stredu, takmer mesiac po Viaforeho zmiznutí, polícia vylovila z rieky mužské telo. Jeho identita ešte nebola potvrdená, pretože sa čaká na výsledky pitvy, no podľa všetkého patrí práve nezvestnému projektovému manažérovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu