Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialený plán Afričanovi nevyšiel: Takto sa zúfalý otec snažil k sebe prepašovať syna!

Otec sa snažil svojho syna prepašovať v kufri Zobraziť galériu (2)
Otec sa snažil svojho syna prepašovať v kufri (Zdroj: YouTube)

MADRID - Španielski colníci v severoafrickej enkláve Ceuta zadržali Afričana, ktorý sa do krajiny pokúsil prepašovať svojho osemročného syna v kufri. Informovali o tom v piatok španielske médiá. Muž z Pobrežia Slonoviny sa v Španielsku zdržiava legálne, jeho syn ale potrebné povolenia nemal.

Podľa agentúry EFE otec žije od roku 2013 na Kanárskych ostrovoch a teraz sa vrátil do vlasti, aby odtiaľ do svojho nového bydliska presťahoval aj svojho malého syna. Nemal však potrebné doklady, a tak si podľa servera BBC najal marockú kuriérku, aby dieťa v kufri previezla cez hraničný priechod.
 

Devätnásťročná Maročanka sa však colníkom v Ceute zdala podozrivá, a tak nechali jej batožinu prejsť röntgenom: na ňom sa ukázalo, že v kufri je skrčený človek. Podľa agentúry AFP bol chlapec v zúboženom stave. Otec chlapca prechádzal cez rovnaký hraničný prechod o hodinu a pol neskôr a polícia ho pri tom zadržala.

Otec sa snažil svojho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)
Enklávy Ceuta a Melilla predstavujú jediné pozemné hranice medzi Španielskom a Afrikou. Od marockého územia ich oddeľuje systém plotov, napriek tomu sa tam každoročne tisícky ľudí pokúšajú nelegálne preniknúť do Európy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu