Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nezodpovedný Maďar (36) riskoval na diaľnici: Nehoda pri rýchlosti vyše 300 km/h!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Trest odňatia slobody a zákaz šoférovania iniciovala okresná prokuratúra v maďarskom Kaposvári v prípade 36-ročného vodiča športového automobilu Lamborghini Huracán, ktorý 5. septembra 2014 na diaľnici M7 havaroval v rýchlosti vyše 300 km/h. Pre agentúru MTI to dnes uviedol hovorca prokuratúry Szilárd Horváth.

Pri nehode na ceste z Budapešti smerom na Székesfehérvár sa ťažko zranil spolujazdec, ktorý jazdu nakrúcal mobilným telefónom. Muža obvinili z ohrozenia cestnej premávky s následkom vážneho ublíženia na zdraví. Dvojica s požičaným lamborghinim s českým evidenčným číslom v piatich prípadoch prekročila povolenú rýchlosť na diaľnici dvojnásobne a v jednom prípade dosiahli rýchlosť nad 320 km/h.

Počas jazdy niekoľkokrát vznikla situácia hroziaca nehodou. Videozáznam neskôr maďarská polícia zverejnila na internete ako výstrahu. Pri rýchlosti 307 km/h obvinený stratil kontrolu nad vozidlom a havarovali. Úplne rozbité prevrátené auto začalo horieť. Vodičovi sa ešte podarilo z vozidla vytiahnuť spolujazdkyňu, ktorá však utrpela ťažké zranenia s trvalými následkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu