Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ohromný požiar vyčíňa v Rusku: Bojujú s ním tisícky ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/PEH)

MOSKVA - Lesné požiare v Zabajkalskom kraji na východe ruskej Sibíri sa za posledných 24 hodín rozšírili o ďalších 30.000 hektárov: lesné porasty teraz horia na 172.000 hektároch, oznámila dnes s odvolaním sa na lesnú správu oblasti agentúra TASS. Obce a mestá v oblasti nie sú požiarmi ohrozené.

Lesná správa spresnila, že v Zabajkalskom kraji registrujú celkovo 60 ohnísk lesných požiarov, pričom 19 z nich - zasahujúcich plochu 8300 hektárov - sa podarilo lokalizovať.

S požiarmi zápasí 1500 ľudí vrátane takmer 500 výsadkárov. Nasadených je 270 kusov hasičskej techniky. V oblasti je vyhlásený mimoriadny stav.

Lesné požiare v Zabajkalskom kraji vyčíňajú od 19. marca, pričom silný vietor v polovici apríla spôsobil, že dovtedy lesné a stepné požiare zachvátili aj niekoľko obcí, pričom zhoreli štátne budovy, súkromné domy, chaty i poľnohospodárske objekty. O život prišlo šesť ľudí a desiatky utrpeli zranenia.

Úrady pred niekoľkými dňami oznámili, že prakticky všetky požiare v Zabajkalskom kraji vypukli vinou človeka.  Zložitá situácia v súvislosti s lesnými požiarmi je aj v Chakaskej a Tuvianskej republike na juhu Sibíri.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu