Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prahou otriasla explózia bomby nastraženej v aute: Obeť stále v umelom spánku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - S vážnymi zraneniami vrátane rozsiahlych popálenín leží v umelom spánku vo vinohradskej nemocnici v Prahe asi 40-ročná Ázijčanka, pravdepodobne Vietnamka - obeť predpoludňajšej explózie nástražno-výbušného systému v motorovom vozidle na pražskom sídlisku Horní Měcholupy. Spôsob aktivácie nálože je ešte predmetom vyšetrovania. Informovali o tom internetové servery iDNES.cz a Novinky.cz.

Výbušnina podľa slov policajného hovorcu Jana Daněka explodovala vo chvíli, keď bola žena vo vozidle a zrejme ho chcela naštartovať. Prípadom sa už zaoberá kriminálna polícia.

Svedkovia v okolí počuli obrovskú ranu a zaregistrovali ženu. Niektorí z nich jej poskytli prvú pomoc ešte pred príjazdom alarmovaných záchranárov a policajtov.

Dejiskom explózie, o ktorej sile svedčia rozmetané kusy vozidla v okolí rádovo desiatok metrov, bolo parkovisko medzi panelovými domami. Pyrotechnik práve v súvislosti s kusmi striebornej Škody Octavia roztrúsenými v okolí nariadil vyprázdnenie a uzavretie ulice.

Majiteľovi vybuchnutého vozidla policajní pyrotechnici medzičasom preventívne skontrolovali jeho ďalšie motorové vozidlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu