Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čecha zatkli na letisku v Bombaji: Obvinili ho kvôli náboju!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

DILLÍ - V Indii je už takmer týždeň vo väzbe český občan, ktorého zatkla polícia na letisku vo finančnej metropole Bombaj, keď u neho našla náboj do pištole. Informoval o tom dnes server iDnes.cz s tým, že dotyčný by sa mal čoskoro postaviť pred súd. Podľa serveru sa Čechovi snažia pomôcť českí diplomati. Tvrdia, že zadržaný nie je pašerák ani obchodník s muníciou.

Český občan bol na medzinárodnom letisku v Bombaji zadržaný v nedeľu, keď sa pri prechode bezpečnostným rámom spustil alarm. Vo vrecku mal náboj do pištole. Zadržanie českého občana v Bombaji dnes potvrdil hovorca ministerstva zahraničia David Frous. "Náš zastupiteľských úrad v Dillí spoločne s naším honorálnym konzulátom rieši prípad nášho občana, ktorý bol zadržaný na letisku v Bombaji. Sme s ním v kontakte a podľa potreby mu poskytujeme pomoc pri riešení jeho situácie," povedal Frous. Jeho spolupracovník Tomáš Kára serveru iDnes.cz k tomu povedal, že český občan bol už obvinený.
 
Zástupca českej ambasády v Dillí MF DNES povedal, že zadržaný muž nie je žiadny pašerák či obchodník s muníciou. "Bola to skôr hlúpa náhoda, vo vrecku mal zabudnutú nábojnicu. Nič neprevážal," citoval server vedúceho obchodného úseku ambasády Jiřího Janíčka.
 
V roku 2008 v indickej väzbe strávili niekoľko týždňov dvaja českí entomológovia Petr Švácha a Emil Kučera, ktorých miestna polícia obvinila z nelegálneho zberu chrobákov. Obaja boli nakoniec prepustení na kauciu. Kým Šváchove stíhanie tamojšie úrady zrušili a dostal len pokutu, Kučera mal ísť na tri roky do väzenia. Nakoniec z krajiny utiekol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu