Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Neznesiteľne kruté tínedžerky z výchovného ústavu: Vražedný plán a zahladzovanie stôp!

Obvinené dievčatá
Obvinené dievčatá (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Šokujúci prípad otriasol hlavným mestom Česka. Pražskí kriminalisti obvinili tri dievčatá z vraždy dôchodcu (†72) z Prahy 9. Obvinené sú aj zo všeobecného ohrozenia, pretože po desivom čine chceli založiť požiar, aby zahladili stopy.

Dievčatá sú kamarátky z výchovného ústavu, plnoletej hrozí 18 rokov väzenia, dvom mladistvým polovičné tresty. Uviedla to hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová. Zavraždeného seniora našli policajti v pondelok v jednom z letňanských bytov. Kriminalisti ešte dnes podajú podnet na návrh na väzbu. Rozhodovať o tom bude sudca Obvodného súdu pre Prahu 9.

Vražedný plán

Z výsluchov vyplynulo, že dievčatá mali s mužom slovný konflikt, potom ho napadli a usmrtili. Aby zahladili stopy, zapli plynový sporák, na ktorý nahádzali horľavé predmety, a tým sa pokúsili založiť v dome požiar.

"Vyšetrovatelia nakoniec obvinili zo spáchania trestného činu vraždy a všeobecného ohrozenia osemnásťročnú ženu a zo spáchania previnenia (vražda a všeobecné ohrozenie) jej dve mladistvé kamarátky," uviedla Rösslerová.

Po trojici dievčat policajti do štvrtka pátrali. Dievčatá sa schovávali pri železničnej trati v Litoměřiciach a údajne na seba samé privolali políciu. Dve mladšie dievčatá začiatkom apríla utiekli z výchovného ústavu, kde sa predtým zdržiavala aj tretia obvinená, osemnásťročná žena. S ohľadom na počiatočnú fázu vyšetrovania a vek obvinených nebude polícia zverejňovať žiadne bližšie informácie k prípadu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kvôli pokusu založiť požiar, aby zahladili stopy. Dievčatá sú kamarátky z výchovného ústavu, plnoleté hrozí 18 rokov väzenia, dvom mladistvým polovičné tresty. V tlačovej správe to dnes uviedla hovorkyňa pražskej polície Jana Rösslerová. Zavraždeného seniora našli policajti v pondelok v jednom z letňanských bytov.

Kriminalisti ešte dnes podajú podnet k návrhu na väzbu. Rozhodovať o tom bude sudca Obvodného súdu pre Prahu 9.

Z výsluchov vyplynulo, že dievčatá mali s mužom slovné konflikt, potom ho napadli a usmrtili. Aby zahladili stopy, zapli plynový sporák, na ktorý nahádzali horľavé predmety a tým sa pokúsili založiť v dome požiar.

"Vyšetrovatelia nakoniec obvinili zo spáchania trestného činu vraždy a všeobecného ohrozenia osemnásťročnú ženu a zo spáchania previnenia (vražda a všeobecné ohrozenie) jej dve mladistvé kamarátky," uviedla Rösslerová.

Po trojicu dievčat policajti do štvrtka pátrali. Dievčatá sa schovávali pri železničnej trati v Litoměřiciach a údajne na seba samé privolali políciu. Dve mladšie dievčatá začiatkom apríla utiekli z výchovného ústavu, kde predtým zdržiavala aj tretí obvinená, osemnásťročná žena.

S ohľadom na počiatočnú fázu vyšetrovania a vek obvinených nebude polícia zverejňovať žiadne bližšie informácie k prípadu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu