Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri samovražednom útoku na základňu OSN zahynuli najmenej traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA, Twitter)

BAMAKO – Najmenej traja civilisti zahynuli a deviati členovia mierových síl OSN utrpeli vážne zranenia pri dnešnom samovražednom útoku na základňu OSN v meste Asongo na severe afrického štátu Mali. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa hovorcu malijskej armády sa samovražedný útočník pokúsil násilím dostať do tábora OSN, no bol zastrelený. Jeho auto naložené výbušninami však stihlo explodovať. "Vozidlo sa pokúsilo preniknúť do tábora (OSN) a došlo tam k explózii," uviedol v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters hovorca mierovej misie OSN v Mali Olivier Salgado. Dodal, že počet obetí nemusí byť konečný.

Bezpečnostný predstaviteľ v nigerskom meste Niamey pre Reuters potvrdil, že pri incidente utrpelo zranenia aj niekoľko vojakov z Nigeru, ktorí sa zúčastňujú na mierovej misii OSN v Mali (MINUSMA). Organizácia Spojených národov dosiaľ vyslala do Mali približne 10.000 svojich zamestnancov, aby tam pomohli stabilizovať región Sahelu, ktorý sa dostal v roku 2012 do područia džihádistov z teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

Islamistov pred dvoma rokmi vytlačili z Mali jednotky pod vedením Francúzska. Napriek tomu však naďalej dochádza k útokom malých skupín povstalcov, ktorých cieľom sú zvyčajne jednotky OSN, Francúzska a Mali, ale aj civilisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu