Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Útočník z letiska v New Orleans zomrel na následky strelných zranení

Richard White Zobraziť galériu (3)
Richard White (Zdroj: SITA)

KENNER – Muž, ktorý na medzinárodnom letisku v americkom New Orleans v noci na sobotu napadol členov tamojšej bezpečnostnej služby zomrel na následky strelných zranení. Útočník mal v čase incidentu v ruksaku šesť podomácky vyrobených výbušnín a Molotovove kokteily a mohol plánovať bombový útok.

Muža zneškodnil jeden z ochrankárov, ktorý mu spôsobil tri strelné poranenia - tváre, hrudníka a stehna. Následne ho hospitalizovali s vážnymi zraneniami a bol v bezvedomí. Podľa dnešného oznámenia lekárov 63-ročný Richard White podľahol v noci nadnes v miestnej nemocnici následkom zranení. 

"Našťastie nikoho vážne nezranil," na tlačovej konferencii na Medzinárodnom letisku Louisa Armstronga to v noci nadnes, krátko pred správou o smrti útočníka, oznámil šerif Newell Normand, ktorého citovala agentúra AP.     

Richard White
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Šerif tiež naznačil, že podozrivý útočník mohol mať ťažkosti s "duševným zdravím". Muž podľa neho patril k Jehovovým svedkom a odmietol "určitý typ zdravotnej starostlivosti". Whiteova rodina s vyšetrovateľmi plne spolupracuje. U útočníka sa podľa polície našiel tiež nôž a zapaľovač, v kufri jeho auta vyšetrovatelia objavili dymovnice a ďalšie chemikálie.

White v noci na sobotu pri stanovišti prvej letiskovej kontroly zameranej na preverenie palubných lístkov cestujúcich sprejom proti hmyzu napadol skupinu členov správy letiskovej bezpečnosti. White postriekal niekoľko bezpečnostných pracovníkov a ľudí čakajúcich v rade a potom z opasku vytiahol mačetu, ktorou ľahko zranil pracovníčku kontroly.

Policajtka, ktorú Richard White
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu