Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Neuveriteľné: Muž (32) hádzal z mosta na idúce autá polená! Previezli ho na psychiatriu

(Zdroj: SITA)

PRAHA - Na 32-ročného muža, obvineného zo všeobecného ohrozenia po tom, čo hádzal polená z mostov na diaľnici D1 a na cestnej komunikácii I/48, a to v okolí Přerova a Nového Jičína, uvalila česká justícia väzbu pre obavy z možného opakovania trestnej činnosti.

O rozhodnutí súdu v Přerove informovali dnes české elektronické médiá. Muža vypátrali a zadržali na sklonku januára a následne ho previezli do psychiatrickej liečebne, kde zostal až do uplynulého týždňa. Po skončení terapie ho previezli do väzenského zariadenia, predtým sa ešte podrobil policajnému výsluchu.

O motíve trestnej činnosti polícia zatiaľ nehovorí, samotný muž využil svoje právo a nevypovedal. Štátny zástupca však nevylučuje, že konal pod vplyvom drog, pretože obvinený pripustil, že v daný deň drogu konzumoval. Výsledky toxikologického vyšetrenia zatiaľ nie sú k dispozícii. Muž zhadzoval polená, z ktorých najťažšie vážilo 20 kilogramov, na idúce motorové vozidlá. Poškodil pri tom 28 vozidiel a zranil jednu osobu. Spôsobená škoda presahuje podľa polície milión Kč.

Polícia dôvodne podozrivého dolapila už na druhý deň po tom, ako sa čudne správal u lekárov, ktorých vyhľadal so zlomeným členkom. V prípade potvrdenia viny súdom hrozí obvinenému až osem rokov za mrežami, ešte viac v prípade rekvalifikovania trestnej činnosti na pokus o vraždu. Ak by sa však potvrdilo, že muž je psychicky chorý, trestnému stíhaniu by unikol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu