Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladej kráske (†24) sa stala sociálna sieť osudnou: Chcela sa vykúpať, zabil ju iPhone!

 Jevgenija Sviridenková Zobraziť galériu (2)
Jevgenija Sviridenková (Zdroj: Foto: youtube)

MOSKVA - Zbytočná tragédia otriasla celým Ruskom. Mladá Jevgenija Sviridenková (†24) sa išla okúpať, so sebou si vzala iPhone, ktorý strčila do nabíjačky. Na nešťastie, spadol jej do vody, elektrický prúd krásku zabil. Na internete sa už rozpútala vášnivá debata. Niektorí tvrdia, že ide o východnú propagandu s cieľom zdiskreditovať produkty západnej konkurencie.

K dennodennému životu mladej Rusky z mesta Perm patrili moderné výdobytky techniky a na sociálnych sieťach bola takmer neustále. Žiaľ, práve to sa jej stalo osudným.

Jevgenija si napustila horúci kúpeľ a chcela relaxovať. So sebou si vzala iPhone 4. Batériu ale mala málo nabitú, preto aparát dala do nabíjačky a tú zastrčila do zásuvky, ktorá bola blízko vane. Ako informuje telegraf.rs, mladá žena držala aparát v rukách a surfovala po sieti VKontakte, čo je ruská verzia Facebooku, iPhone jej vypadol a spadol do vane s vodou. Prípad sa stal v Moskve, kde žila.

Mladej kráske (†24) sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Bezvládne telo svojej kamarátky našli spolubývajúci, keď im bolo podozrivé, že z kúpeľne akosi dlho nevychádza a nepočuť ani žiadne zvuky. "Všimol som si, že je tam nejak dlho, volal som na ňu, no neozývala sa. Otvoril som dvere do kúpeľne a uvidel som bledé plávajúce telo. Ostal som v šoku," opísal tragédiu kamarát Jaroslav Dubinin (23) a dodal: "Všimol som si jej telefón na dne vane, bol stále pod nabíjačkou, a jej telo sa ešte triaslo zo šoku." 

Privolaní záchranári už mohli skonštatovať len smrť. Prípadom sa zaoberá polícia. Kriminalisti zisťujú, či iPhone bol licencovaným produktom značky Apple alebo falzifikát. 

Na prípade je totiž najviac zarážujúce, že do nabíjačky prúdi len päť voltov, čo by nemalo spôsobiť pre človeka smrť. Po medializovaní tragédie sa na sociálnych sieťach rozpútala vášnivá diskusia medzi užívateľmi. Niektorí sa totiž prikláňajú k názoru, že prípad je vymyslený a ide len o propagandu východných spoločností, aby zdiskreditovali západných konkurentov.  

iPhone vo vani zabil dievčinu

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu