Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rusko nestrpí kritiku: Twitter bombarduje požiadavkami o stiahnutie kritických príspevkov!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA – V priebehu ostatných šiestich mesiacov Rusko takmer strojnásobilo počet žiadostí o odstránenie príspevkov z Twitteru obsahujúcich kritiku ruskej vlády. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Zo správy, ktorú Twitter zverejnil v noci nadnes, vyplýva, že od júla do decembra dostala spoločnosť od ruských vládnych inštitúcií 89 žiadostí o odstránenie príspevkov, čo je o 57 viac ako v predchádzajúcom šesťmesačnom období. 

Okrem žiadostí o odstránenie príspevkov dostal Twitter v uplynulých šiestich mesiacoch od ruských orgánov aj dva súdne príkazy. Podľa Twitteru sa ruskí predstavitelia vo svojich žiadostiach odvolávajú na zákon, ktorý štátu umožňuje obmedziť prístup k "extrémistickému obsahu", ako aj k správam vyzývajúcim na nepovolené demonštrácie.

Twitter zároveň uviedol, že "niektorým žiadostiam o umlčanie známych kritikov" ruskej vlády nevyhovel. Podobne reagovala spoločnosť aj na pokusy o obmedzenie slobody slova. Kritici obviňujú ruskú vládu, že sa pomocou zákona pokúša umlčať opozíciu. Vláda takéto tvrdenia odmieta a tvrdí, že zmyslom zákona je len ochrana práva a poriadku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu