Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemecké letiská museli zrušiť stovky príletov a odletov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Varovné štrajky zamestnancov bezpečnostného personálu dnes takmer ochromili letiská v nemeckých mestách Hamburg a Stuttgart. Desiatky tisícok cestujúcich museli meniť letenky alebo si na odlety počkať niekoľko hodín.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA, podľa ktorej sa polícia preventívne rozhodla dočasne na dve hodiny uzavrieť aj vchody na preplnené letisko v Hamburgu. Takýto krok sa udial po prvý raz v 103-ročnej histórii tohto vzdušného prístavu. Hovorkyňa letiska v Hamburgu Stefanie Harderová opísala situáciu ako "katastrofickú" - približne štvrtinu všetkých letov museli zrušiť. Hamburg je piate najvyťaženejšie komerčné letisko v Nemecku. 

Štrajk zamestnancov bezpečnostného personálu nemal vážnejšie dopady na plynulosť dopravy iba na letisku v Hannoveri. Protestnú akciu pocítilo na vlastnej koži okolo 40.000 cestujúcich. Spomedzi plánovaných viac ako 400 príletov a odletov museli kvôli štrajku zrušiť viac ako 150, a to predovšetkým popoludňajších. Už v utorok by sa však prevádzka spomínaných vzdušných prístavov mala normalizovať. O deň neskôr je naplánované ďalšie kolo rokovaní zainteresovaných o mzdových požiadavkách štrajkujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu