Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ranná jazda autobusom sa zmenila na masaker: Muž pobodal deväť ľudí

Páchateľa postrelili a nakoniec chytili
Páchateľa postrelili a nakoniec chytili (Zdroj: YouTube)

JERUZALEM - Neznámy útočník pobodal dnes v autobuse v centre izraelského Tel Avivu deväť ľudí. Pri pokuse o útek z miesta činu ho postrelili do nohy príslušníci polície a následne zadržali. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Jedna z obetí útoku utrpela vážne zranenia a je v kritickom stave, napísal denník Times of Israel. Polícia útočníka, ktorý je ľahko zranený, začala vypočúvať. 

Incident bude polícia posudzovať ako "teroristický útok", uviedol hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld. Policajné hliadky aktuálne kontrolujú mesto, aby predišli ďalším prípadným útokom.

Podľa Rosenfeldovho postu na Twitteri utrpelo päť ľudí ťažšie alebo mierne zranenia a štyri osoby sú ľahko zranené. K útoku došlo v ranných hodinách počas rannej dopravnej špičky.

V posledných mesiacoch zomrelo podľa agentúry AP pri útokoch palestínskych extrémistov v Izraeli viac ako desať ľudí. Útoky sa odohrali najmä v Jeruzaleme, niekoľko prípadov zaznamenala polícia aj v Tel Avive či v Predjordánsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu