Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zdroj hustého dymu, ktorý zaplavil metro, neznámy: Záhada má svoju obeť

Hustý dym si v pondelok popoludní vynútil evakuáciu vlaku metra vo Washingtone, známa je zatiaľ jedna obeť
Hustý dym si v pondelok popoludní vynútil evakuáciu vlaku metra vo Washingtone, známa je zatiaľ jedna obeť (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Hustý dym si v pondelok popoludní vynútil evakuáciu vlaku metra vo Washingtone, jedna žena zomrela, šesť ľudí je zranených, z toho dvaja vážne a v nemocniciach ošetrili 84 ľudí, informovali online noviny Washington Post. Uviedli, že hustý štipľavý dym sa objavil, keď bol vlak v tuneli neďaleko stanice L'Enfant Plaza. Jeho zdroj je neznámy.

Premávka na žltej a zelenej línii metra medzi zastávkami Gallery Place a Navy Yard/Pentagón zostane prerušená najmenej po zvyšok dňa.

Hovorca požiarnikov v metropole Tim Wilson povedal, že dym zaplnil aj tunel. Jedna z cestujúcich, ktorá sa pri incidente zranila, zomrela.

Cestujúci Jonathan Rogers novinám povedal, že vlak neočakávane zastavil počas jazdy do stanice Pentagón. Cez dvere sa začal valiť dym. Operátor vlaku ľudí cez reproduktor vyzval, aby zostali pokojní, že s vlakom zacúva nazad do stanice L'Enfant Plaza. Keď však dym zhustol, začali niektorí ľudia panikáriť. "Ľudia sa začali modliť." Niektorí mali dýchacie problémy, požičiavali si navzájom inhalátory, jedna žena skolabovala. 

Podľa jeho slov trvalo asi 40 minút, kým dorazili požiarnici a začali evakuovať vlak. Cestujúci museli prejsť peši tunelom nazad na stanicu L'Enfant Plaza, kde ich čakali sanitky a požiarne autá.

Podľa operátora vlaku tam nebol požiar, iba dym. Zhaslo však osvetlenie a vlak bol v tme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu