Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Netradičná pomsta: V Moskve rozdávali prezervatívy s fotkami vinníkov pádu rubľa

(Zdroj: SITA)

MOSKVA - Prokremeľskí aktivisti v uliciach Moskvy rozdávali prezervatívy s fotografiami lídrov ruskej opozície, ktorých obviňujú zo zodpovednosti za pád miestnej meny - rubľa.

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na štvrtkovú reportáž televízie LifeNews, ktorá priniesla zábery na aktivistov rozdávajúcich balíčky kondómov s fotografiami Alexeja Navaľného, bývalého oligarchu Michaila Chodorkovského a ďalších. Jeden z dobrovoľníkov pre LifeNews uviedol, že lídri ruskej opozície ešte podnecovali paniku, ktorá vznikla v Rusku kvôli pádu rubľa, ktorý počas tohto roka stratil polovicu svojej hodnoty, pričom najdramatickejšia bola situácia v posledných dňoch.

Agitáciu v podobe distribúcie prezervatívov si promotéri reklamnej kampane vybrali preto, lebo ich cieľovou skupinou je mládež. Časť ľudí, oslovených v zasnežených moskovských uliciach aktivistami, si balíček s prezervatívom vzala bez pozerania, automaticky, iní ho ocenili ako vtipný suvenír. Boli aj takí, čo sa v koši s prezervatívmi prehrabávali, aby si našli toho "svojho" opozičného politika.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu