Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Masívny hackerský útok v USA pokračuje: Unikol aj predbežný scenár najnovšej bondovky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Producenti filmov o agentovi Jamesovi Bondovi dnes informovali, že pri masívnom hackerskom útoku na počítačový systém spoločnosti Sony Pictures Entertainment prišli o predbežnú verziu scenára najnovšej bondovky.

Spoločnosť Eon Productions dnes preto vyjadrila znepokojenie, že tretia strana, ktorá sa dostala k scenáru, by sa mohla pokúsiť zverejniť ho. Spoločnosť upozornila, že na scenár sa vzťahujú autorské práva. Dodala, že podnikne všetky dostupné kroky na ochranu práv Metro-Goldwyn-Mayer Studios a holdingu Danjaq LLC.

Agentúra AP informovala o špekuláciách, že za počítačovým útokom by mohla byť Severná Kórea. Má ísť údajne o odvetu za komédiu The Interview, ktorá je príbehom o neúspešnom pokuse o atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una.

Severná Kórea film odsúdila, ale odmietla tvrdenia, že je za hackerským útokom. Nová bondovka, ktorá dostala názov Spectre, by sa v kinách mala objaviť v novembri budúceho roku. Nakrúcať sa začalo v decembri tohto roku, pričom filmári popreli vplyv hackerského útoku na svoju prácu.

K útoku na počítačovú sieť v Kalifornii sídliacej spoločnosti Sony Pictures došlo 24. novembra a unikli pri ňom mzdové výkazy a čísla sociálnych poistiek zamestnancov firmy, vrátane filmových hviezd. Prípad vyšetruje americká FBI.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu