Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mohutný požiar zasiahol centrum Los Angeles: Plamene bolo vidno na míle ďaleko!

Požiar budovy v Los Angeles Zobraziť galériu (2)
Požiar budovy v Los Angeles (Zdroj: Twitter)

LOS ANGELES - Kalifornskí hasiči zápasili dnes s mohutným požiarom, ktorý zachvátil a následne zničil rozostavaný sedemposchodový bytový dom v centre Los Angeles. V dôsledku požiaru uzavreli dve hlavné diaľnice križujúce mesto, uviedol web spravodajskej stanice BBC.

Požiar v centre mesta sa snažilo zdolať viac ako 250 hasičov. Plamene sa podarilo dostať pod kontrolu po približne troch hodinách, napísala agentúra Reuters. Svedkovia prostredníctvom sociálnych sietí uviedli, že oheň bolo vidno na vzdialenosť mnohých kilometrov. Z miesta požiaru nie sú hlásené žiadne zranenia a nepredpokladá sa, že by sa v čase vypuknutia požiaru nachádzali budove nejakí ľudia. 

"Ide o veľkú budovu, približne jeden blok dlhú. Celá budova je zničená. Požiar sa rozšíril do dvoch susedných objektov," uviedol pre BBC hovorca požiarnikov David Ortiz. Príčina požiaru, ani ďalšieho menšieho požiaru, ktorý v noci nadnes vypukol v meste na inom stavenisku, nie sú známe a ich vznik je predmetom vyšetrovania. Požiar narušil rannú dopravnú špičku v centre Los Angeles. Podľa kalifornskej diaľničnej stráže museli uzatvoriť približne 13 kilometrov dlhý úsek diaľnice, píše Reuters.

Požiar budovy v Los
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)
​​

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu