Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Francúzskeho prezidenta zosmiešnila táto FOTKA: Veď vyzerá ako Borat!

Francois Hollande v kazašskom rúchu.
Francois Hollande v kazašskom rúchu. (Zdroj: Instagram)

PARÍŽ - Mediálny obraz francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda dostal ďalší úder. Spôsobila ho fotografia z piatkovej návštevy u kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva.

Hollande je na nej zachytený v tradičnom kazašskom kožuchu s baranicou ako daroch od lídra postsovietskej krajiny. Napriek vopred vydanému zákazu však fotograf šéfa Elyzejského paláca zachytil a Nazarbajev ho následne zverejnil na svojom konte na sociálnej sieti Instagram. Fotografia okamžite vyvolala posmešné reakcie. Niektorí Hollanda prirovnávali k známej filmovej postave kazašského novinára Borata. Fotografia však na želanie Paríža rýchlo zmizla, portál denníka Daily Telegraph ju však v sobotu zverejnil.

Francois Hollande v kazašskom
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Instagram)

Ako podotýka, Hollande, aktuálne najnepopulárnejší prezident v moderných dejinách Francúzska, sa pre fotografie stal predmetom posmechu aj v uplynulých mesiacoch. Najprv to bol v septembri 2013 záber z jednej zo škôl, kde nástupcu Nicolasa Sarkozyho odfotili s úškľabkom na tvári a nápisom v pozadí: Dnes sa vraciame späť do školy. Fotografiu agentúry AFP a Reuters krátko na to stiahli. V januári zase prezidenta odfotili na skútri, ktorým sa mal parížskou dopravou predierať k utajovanej milenke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu