Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík (†22) fotil medveďa, ktorý mu išiel v ústrety: Sekundy nato ho zabil!

Fotografia, ktorú vyhotovil mladík sekundy pred smrťou Zobraziť galériu (3)
Fotografia, ktorú vyhotovil mladík sekundy pred smrťou (Zdroj: Foto: polícia)

APSHAWA - Ešte v septembri sa dvadsaťdvaročný Darsh Patel vybral so svojimi kamarátmi do lesa. Počas turistiky natrafili na veľkého čierneho medveďa. Namiesto toho, aby vzal nohy na plecia, prípadne sa pred zvieraťom skryl, vytiahol mobilný telefón a začal fotografovať. To sa mu však stalo osudným. Medveď ho napadol a usmrtil.

Priatelia Darshovi nedokázali pomôcť, okamžite zavolali políciu a záchranárov. Dva mesiace po nešťastí zverejnila polícia vo West Milfordse snímky, ktoré mladík vyfotil krátko pred svojou smrťou.

Mladík (†22) fotil medveďa,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Muži zákona našli na mieste tragédie medveďa, ako stráži telo mŕtveho študenta. Zviera zastrelili. Tragédia sa stala v rezervácii Apshawa, ktorá je približne hodinu cesty autom od mladíkovej školy. Ako informuje nydailynews.com, Darsh pochádzal z New Jersey a bol študentom Rutgers University.

Na výlete bol so štyrmi kamarátmi. Počas cesty stretli muža so ženou, ktorí ich varovali, aby sa otočili a nešli ďalej, pretože zazreli medveďa. Chlapci si nedali povedať a pokračovali.   

Mladík (†22) fotil medveďa,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

O niekoľko desiatok minút skupinka natrafila na veľké čierne zviera. Kamaráti sa zľakli a rozutekali. Darsh vytiahol mobil, medveďa vyfotil a tiež chcel utiecť. Naposledy ho živého videli, ako lezie na skalu, pričom mal rozzúrené zviera za pätami. Pri úteku stratil topánku.

Medvede sa v tejto oblasti bežne nevyskytujú. Mladík je prvou obeťou za posledných 150 rokov.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu