Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Británii mali predať tehotnú Slovenku (20) a nútili ju ísť na potrat!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Britská polícia zatkla trinásť ľudí pre podozrenie z účasti v gangu, ktorý predal dvadsaťročnú Slovenku k sobášu s mužom, ktorému hrozilo vypovedanie z Británie. Tehotnú ženu chceli prinútiť aj k potratu, informoval dnes spravodajský server BBC News.

Slovenka v 25. týždni tehotenstva priletela v máji na letisko Luton s plánom navštíviť svoju sestru. Na letisku na ňu čakal muž, ktorý tvrdil, že je priateľ jej sestry, a odviezol ju do mesta Failsworth. Žena v tú chvíľu netušila, že sa stala obeťou obchodníkov s ľuďmi.

Podľa polície gang z oblasti Manchestru zorganizoval svadbu slovenskej občianky s mužom, ktorému hrozila deportácia. Pár bol oddaný v meste Rochdale v júli podľa islamského práva šaría. Slovenka bola neskôr odvedená do nemocnice inou ženou, ktorá vystupovala ako tlmočníčka a lekárom oznámila, že tehotná chce podstúpiť umelé prerušenie tehotenstva.

Na miesto bol ale privolaný nezávislý tlmočník a tiež polícia. Až potom vyšlo najavo, že Slovenka bola "oddaná proti svojej vôli" a vyhliadky na potrat ju "desia".

Zadržaných bolo desať mužov a tri ženy vo veku od 24 do 57 rokov. Sú podozriví z rôznych zločinov, vrátane obchodovania s ľuďmi a sprisahania s cieľom porušiť imigračné zákony.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu