Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V USA sa búria proti zvrátenému zákonu: Starček (90) skončil v base za pomoc bezdomovcom!

Arnold Abbott porušil predpisy Zobraziť galériu (3)
Arnold Abbott porušil predpisy (Zdroj: YouTube)

FORT LAUDERDALE – Deväťdesiatročný Arnold Abbott chcel na staré kolená spolu s ďalšími dobrovoľníkmi pomôcť úbožiakom v uliciach floridského mesta a rozdával im jedlo. Podľa úradov však postupoval nezákonne, dostane pokutu a možno pôjde aj do väzenia!

Starček počas výpovede priznal, že jedlo bezdomovcom dáva už asi dvadsať rokov a denne im rozdá aj tristo porcií, pretože to považuje za prejav lásky k blížnym. Jeho spôsoby však nepotešili miestne úrady, ktoré mu naparili pokutu vo výške 500 dolárov, čo je takmer 400 eur! Okrem toho mu tiež pohrozili dvojmesačným väzením.

„Okamžite ten tanier pusťte,“ povedal jeden z policajtov starčekovi tak, ako keby v rukách držal zbraň. Podľa mužov zákona išlo o akt neposlušnosti. V uliciach Fort Lauderdale je totiž podľa novej vyhlášky zakázané rozdávať jedlo bezdomovcom. Ide vraj o formu bezpečnosti a ochrany všeobecného zdravia ľudí.

V USA sa búria
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Dobrovoľníci môžu hladujúcim bezdomovcom rozdávať jedlo len vo vzdialenosti najmenej 150 metrov od obytných zón, aby sa predišlo vzájomnému roznášaniu chorôb. „Je to neľudské,“ myslí si Abbott. V prípade, že chcú bezdomovcov ľudia kŕmiť v zastrešených priestoroch, musia mať súhlas majiteľa nehnuteľnosti a zabezpečiť prenosné toalety, čo bolo pre skupinu ľudí okolo Abbotta neuskutočniteľné. „Vyhláška umožňuje právnu, čistú a bezpečnú distribúciu potravín bezdomovcom,“ komentovalo policajné oddelenie Fort Lauderdale.

V USA sa búria
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

„Snažili sme sa dodržiavať predpisy, ale jednoducho nie sme schopní zabezpečiť prenosnú toaletu,“ povedal. Abbott a dodal: „Verím, že je úlohou samosprávy, ako to mala na starosti.“ Podľa jeho ďalších slov bezdomovcov za jedlom privádza aj počasie, pretože nechcú mrznúť.

„Viem, že budem znovu zatknutý a som na to pripravený,“ povedal „nepolepšiteľný“ Abbott telefonicky zo svojej kancelárie neziskovej organizácie Miluj blížneho svojho, ktorú založil na počesť svojej manželky Maureen po jej smrti pri dopravnej nehode pred 23 rokmi.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu