Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž roky úspešne predstieral ochrnutie a kómu: Kamery ho zachytili, ako nakupuje v supermarkete!

Alan Knight
Alan Knight (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Brita, ktorý s cieľom vyhnúť sa trestnému stíhaniu dva roky predstieral, že trpí ochrnutím všetkých štyroch končatín a občas upadá do kómy, usvedčili z podvodu na základe záznamu z bezpečnostnej kamery, na ktorom riadi auto a prechádza sa po supermarketoch. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

Alan Knight (47) z mesta Swansea vo Walese čelí podľa prokuratúry obvineniu, že z bankového účtu svojho suseda - staršieho pána trpiaceho Alzheimerovou chorobou - neoprávnene vybral viac ako 40 000 libier (50 000 eur).

Keď polícia začala Knighta vyšetrovať, tvrdil, že trpí ochrnutím všetkých štyroch končatín a navyše z času na čas upadá do kómy. Aby nemusel reagovať na súdne predvolania, nechal sa hospitalizovať, pričom lekárovi povedal, že máva kŕče.

Podľa denníka South Wales Evening Post Knightova manželka Helen uviedla, že jej manžel je po zranení krku "ochrnutý, v kóme a pripútaný na lôžko". "Prežili sme absolútne peklo a stále prežívame peklo," napísala.

Knightov podvod vyšiel najavo, keď polícia začala sledovať pohyb jeho vernostnej zákazníckej karty a získala záznam z bezpečnostnej kamery, na ktorom obvinený riadil auto a chodil po supermarkete.

Po varovaní, že súd sa jeho prípadom bude zaoberať bez ohľadu na to, či sa pojednávania zúčastní, alebo nie, prišiel Knight do súdnej siene na invalidnom vozíku a s korzetom na krku. Po predložení dôkazového materiálu sa priznal, že sa v 19 prípadoch dopustil trestných činov pozmeňovania úradnej listiny, podvodu a krádeže. Rozsudok nad ním bude vynesený 7. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu