Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Výbuch bomby v aute zasiaholkonvoj NATO, zomrel civilista: Za útokom stojí Taliban!

Taliban zaútočil na konzulát USA
Taliban zaútočil na konzulát USA (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Samovražedný atentátnik v aute dnes v afganskom Kábule nabúral do konvoja obrnených vozidiel Severoatlantickej aliancie, pričom zabil jedného afganského civilistu a najmenej troch zahraničných vojakov NATO zranil.

Hovorca misie NATO v Afganistane povedal, že atentátnik v aute typu Toyota Corolla zaútočil tesne pred 07.00 h miestneho času na hliadku, jeho útok sa skončil bez obetí z radov zahraničných vojakov. Misia nepotvrdzuje zranenia, informovala agentúra Reuters. K útoku sa prihlásilo hnutie Taliban.

Atentátnik zaútočil na hlavnej, Džalálábádskej ceste v Kábule, ktorá spája americkú vojenskú základňu s ubytovacím komplexom medzinárodných dodávateľov a humanitárnych pracovníkov. Ide už o druhý samovražedný útok v aute na medzinárodné sily v Kábule za uplynulý mesiac.

Povstalci z Talibanu a ich spojenci posilnili útoky pred plánovaným stiahnutím väčšiny zahraničných vojakov z krajiny koncom roka v snahe vyvolať nestabilitu a vyskúšať odolnosť afganských bezpečnostných síl, ktoré preberajú zodpovednosť za bezpečnostnú situáciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu