Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zeman oslávi svoje 70. narodeniny aj na Pražskom hrade

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: SITA)

PRAHA - Prezident ČR Miloš Zeman usporiada vo štvrtok na Pražskom hrade oslavy svojich 70. narodenín, a to v podobe večere s vedúcimi ústavnými činiteľmi. Medzi pozvanými je aj Zemanov predchodca vo funkcii Václav Klaus.

Na brífingu v Prahe o tom dnes informoval Zemanov hovorca Jiří Ovčáček, uviedla spravodajská televízia ČT24. Zeman, ktorý mal 70 rokov v nedeľu, oslávil životné jubileum s rodinou a blízkymi spolupracovníkmi, vrátane kancelára Vratislava Mynářa a šéfa protokolu Jindřicha Forejta, už 19. septembra na zámku v Lánoch. Od dcéry Kateřiny, ktorá si zarába na štúdium brigádou v zahraničí, dostal videopozdrav.

Na asi dvojhodinové štvrtkové stretnutie pozval Zeman predsedu vlády ČR Bohuslava Sobotku, vicepremiérov Andreja Babiša a Pavla Bělobrádka, predsedov oboch komôr parlamentu Jana Hamáška a Milana Štěcha, predsedu Ústavného súdu ČR Pavla Rychetského, ako aj člena bankovej rady ČNB, expremiéra Jiřího Rusnoka.Hovorca Jiří Ovčáček sa dnes krátko zmienil aj o účasti prezidenta ČR na minulotýždňovej konferencii Dialóg civilizácií na gréckom ostrove Rodos, pričom zdôraznil jej medzinárodný charakter pripomenul, že Zeman tam prevzal rovnomenné medzinárodné ocenenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu