Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia zapečatila univerzitu aj internát: Neznámy páchateľ sa vyhrážal bombou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARDUBICE - Policajti dnes od 07.00 h prehľadávali študentské internáty Univerzity Pardubice na východe Čiech. Anonym hrozí, že v niektorej z vysokoškolských budov počas dňa vybuchne bomba. Na univerzite sa dnes nevyučuje, študenti museli opustiť svoje izby. Už v noci dokončila polícia prehliadku všetkých fakúlt a kancelárií, informoval spravodajský portál iDNES.cz.

V nočných hodinách policajti dokončili prehliadku školských budov, ktoré zapečatili. Dnes sa zameriavali na internáty, ich kontrolu skončili pred 09.00 h. Aj tie zapečatili a približne 1000 študentov muselo z ubytovne odísť. Obmedzená je takisto doprava v okolí. 

Záchranári si tam ponechali tri nové sanitky v prípade, že vyhrážku páchateľ splní.Polícia prehľadáva objekty už od minulého týždňa, pretože vyhrážka prišla v utorok 23. septembra. Týkala sa celej univerzity a nekonkretizovala, v ktorej budove má bomba vybuchnúť. Polícia preto zapečatila aj odlúčené pracoviská v mestách Česká Třebová, Litomyšl a Praha.

Explodovať má dvojkilogramová nálež semtexu, uviedol policajný zdroj. Opis nástražného výbušného systému bol podrobný, preto úrady posúdili hrozbu ako reálnu, informoval web iDNES.cz.

Kriminalisti zatiaľ bezvýsledne pátrajú po autorovi listu s vyhrážkou. Polícia vytipovala vyše sto ľudí, predovšetkým študentov, ktorí by mohli mať dôvod pomstiť sa univerzite. Akademický rok sa začal v pondelok, rektor však kvôli hrozbe posunul začiatok výučby až na stredu. 
      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu