Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rusi sú poriadne nasrdení na Obamu: Dôvodom sú tieto jeho slová v OSN!

Barack Obama
Barack Obama (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Kremeľ je rozčarovaný z prejavu amerického prezidenta Baracka Obamu na Valnom zhromaždení Organizácie Spojených národov, počas ktorého šéf Bieleho domu zaradil Rusko medzi najväčšie medzinárodné hrozby.

S odvolaním sa na vládne zdroje o tom dnes informovala tlačová agentúra ITAR-TASS. Obama v stredajšom 40-minútovom prejave označil epidémiu eboly v západnej Afrike, ruskú "agresiu" na východnej Ukrajine a aktivitu radikálneho hnutia Islamský štát na Blízkom východe za najväčšie hrozby globálnych rozmerov, ktoré si vyžadujú pozornosť a riešenie zo strany medzinárodného spoločenstva.

 "Domnievam sa, že to vyznieva skôr zvláštne, ak prezident USA zaraďuje takzvanú ruskú agresiu medzi hrozby pre medzinárodnú bezpečnosť. Nepamätám sa, že by jeho predchodcovia takýmto spôsobom charakterizovali postavenie Ruska v medzinárodných vzťahoch," uviedol poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na margo Obamovho prejavu povedal, že americký líder zlyhal pri tlmočení mierového odkazu, keď pokračoval v obviňovaní Moskvy zo zasahovania do ukrajinského konfliktu. Obama podľa neho prezentoval svetonázor krajiny, ktorá si "nárokuje právo na svojvoľné použitie sily bez ohľadu na rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN alebo iné medzinárodné zákony v rámci svojej vlastnej doktríny národnej obrany".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu