Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čech spotreboval za rok 730 tisíc litrov vody: Pretekala mu voda, teraz musí platiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Neobvyklý problém riešili v českom meste Benešov. Neverili by ste, ale istý muž spotreboval v paneláku až 730 tisíc litrov pitnej vody za rok. Podľa štatistík minie jeden Čech v priemere 120 litrov vody denne, teda ročne to predstavuje 43 800 litrov.

Američan spotrebuje denne v priemere 600 litrov pitnej vody a obyvateľovi Mozambiku stačia na deň len 4 litre. Čechovi z paneláku v Benešove pretieklo denne kohútikom až neuveriteľných dvetisíc litrov.

Ako je to možné? Jednoducho. Nezodpovedný muž nechal celý minulý rok pretekať vodu na toalete. Prípadom sa zaoberali na miestnom zastupiteľstve. Vodárne mužovi zaslali vyúčtovanie vo výške 53 tisíc českých korún (1925 eur).

Podľa českých médií je muž polosvojprávny. Ako povedal jeden z poslancov zastupiteľstva, mesto by malo byť z toho dôvodu k mužovi zhovievavé.    

Odpustiť dlh však mesto odmieta. "Bol by to precedens pre ďalších neplatičov," cituje starostu Benešova Jaroslava Hlavičku denník Blesk.cz. Exekúcia mužovi zatiaľ nehrozí. Chcú mu navrhnúť splátkový kalendár.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu