Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Rybára na mori zasiahla tropická búrka: Týždeň sa plavil v chladiacom boxe!

Raymundo Rodríguez
Raymundo Rodríguez (Zdroj: Foto: Adonai Vazquez)

MEXIKO CITY - Raymundo Rodríguez (45) z Acapulca sa vybral na ryby. Na nešťastie ho na mori zasiahla tropická búrka, pri ktorej prišiel o loď. Týždeň sa na tak plavil v chladiacom boxe. Prežil len vďaka tomu, že si ulovil čajku.

Pri desivej tropickej búrke Polo prišiel Raymundo na mori o loď. Život mu zachránilo len to, že vliezol do chladiaceho boxu, ktorý mal na lodi. Plavil sa v ňom celý týždeň, kým ho nezachránila iná loď. 
  
Posádka výletnej lode sa nestačila diviť, keď približne desať kilometrov od mexického letoviska Acapulco zbadala na mori plávať chladiaci box. Na veľké prekvapenie sa v ňom nachádzal vychudnutý a vyčerpaný muž.  

Ako uviedol pre washingtonpost.com kapitán plachetnice U-Fin Roberto Odis Vazquez, nájdený muž mu povedal, že jeho rybársku loď zaplavila obrovská vlna. Z chladiaceho boxu preto vyhodil ulovené ryby a sám do neho vliezol. Aby prežil, ulovil si čajku, no zdochliny sa nechcel vzdať ani po zachránení. „Úbohý muž nechcel čajku opustiť. Vohnalo nám to slzy do očí,“ opísal kapitán.

Podľa úradníkov z kancelárie správcu prístavu v Acapulcu Raymundo sa plavil ešte s ďalším mužom 69-ročným Mariom Moralesom, ten však na mori zomrel. V nedeľu 14. septembra, keď dvojica vyplávala, bol prístav kvôli zlému počasiu uzavretý. Nájdeného muža previezli do nemocnice, kde sa zotavuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu