Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Indická polícia zverejnila identikity podozrivých útočníkov na vlak

Obaja muži, ktorých identita nie je známa, nastúpili na vlak v nedeľu potom, čo tento vyšiel zo stanice v Naí Dillí. Zobraziť galériu (8)
Obaja muži, ktorých identita nie je známa, nastúpili na vlak v nedeľu potom, čo tento vyšiel zo stanice v Naí Dillí.

DÉWÁNA - Indická polícia v utorok zverejnila nákresy tváre dvoch mužov podozrivých z pondelkového bombového útoku a následného požiaru vo vlaku, pri ktorom zahynulo 68 ľudí.

Obaja muži, ktorých identita nie je známa, nastúpili na vlak v nedeľu potom, čo tento vyšiel zo stanice v Naí Dillí. Krátko na to sa začali hádať so sprievodcom, ktorému tvrdili, že nastúpili na nesprávny vlak. Bolo im dovolené z vlaku vyskočiť, keď spomalil. To sa udialo asi 15 až 20 minút pred explóziami, informoval vysokopostavený policajný predstaviteľ Šarád Kumar. Útok je "dielom militantnej skupiny, nevieme však, o koho ide," uviedol Kumar pre novinárov.

Pondelkový výbuch vo vlaku Expres priateľstva, ktorý je symbolom mieru medzi Indiou a Pakistanom, si vyžiadal najmenej 68 mŕtvych. Podľa svedkov bolo počuť dva výbuchy a polícia na mieste našla rozbušku a dva kusy batožiny s horľavým materiálom. Vlak smeroval z Naí Dillí na konečnú stanicu v štáte Pandžáb pred prechodom cez hranice do Pakistanu. K výbuchu došlo okolo polnoci pri meste Pánípat, severne od Naí Dillí. Z obhorených vozňov vytiahli desiatky mŕtvych a najmenej 30 popálených a zranených pasažierov hospitalizovali v Pánípate.

Cieľom útoku bolo podľa predstaviteľov narušiť indicko-pakistanské vzťahy. V utorok má do indického hlavného mesta pricestovať pakistanský minister zahraničných vecí Churšíd Kasúrí. V súvislosti s prípadom vypočúva v súčasnosti indická polícia pakistanského pasažiera.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu