Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Požiar v Kalifornii si vynútil evakuácie a zničil už vyše 100 budov

Požiar v Kalifornii Zobraziť galériu (4)
Požiar v Kalifornii (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Požiar vo voľnej prírode na severe Kalifornie už spálil vyše 151 hektárov porastov a zničil najmenej 100 budov. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na požiarnikov.

Požiar na území okolo mesta Boles je pod kontrolou asi z 20 percent, ale stále ohrozuje drevárske mesto Weed, ležiace tri hodiny cesty na sever od Sacramenta. Vyše tisíca hasičov sa pokúša dostať pod kontrolu ničivý požiar, ktorý vzplanul v pondelok a vynútil si evakuáciu stoviek obyvateľov.

Iný požiar, v kalifornskom Národnom lese Eldorado v pohorí Sierra Nevada, sa počas noci značne rozrástol z 3480 hektárov na 4680 hektárov, uviedli požiarnici. Tento požiar majú pod kontrolou zatiaľ iba z piatich percent. Vznikol v sobotu večer neďaleko obce

Pollock Pines, vzdialenej od Sacramenta asi hodinu cesty smerom na východ. S týmto požiarom bojuje 1500 hasičov. Ohrozuje 500 budov a ich obyvateľov povinne evakuovali. V Kalifornii, ktorú sužuje jedno z najhorších období sucha v dejinách tohto amerického štátu, v súčasnosti vyčíňa 12 veľkých požiarov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu