Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Exorcista dostal za zabitie mníšky 14 rokov väzenia

Odsúdený kňaz Daniel Petru Corogeanu
Odsúdený kňaz Daniel Petru Corogeanu

BUKUREŠŤ - Rumunského pravoslávneho kňaza odsúdili v pondelok na 14 rokov väzenia za to, že pri exorcistickom rituáli spôsobil smrť mníšky. V súvislosti s úmrtím odsúdili aj štyri mníšky.

Irina Corniciová († 23) zomrela v júni 2005 v kláštore sv. Trojice v severovýchodnej dedine Tanacu. Počas rituálu bola niekoľko dní zviazaná a reťazou pripútaná ku krížu. Rituál riadil Daniel Petru Corogeanu (31), mních, ktorý v kláštore slúžil ako duchovný, a na rituáli sa zúčastnili aj štyri mníšky.

Súd v severovýchodnom meste Vaslui odsúdil mnícha a mníšky za ilegálne zadržiavanie Iriny Corniciovej, ktoré sa skočilo jej smrťou. Jednej z mníšok vymerali trest vo výške 8 rokov odňatia slobody, ostatné tri dostali 5-ročné tresty. Desiatky Corogeanových podporovateľov zaplnili súdnu sieň a modlili sa za kňaza. Po vynesení rozsudku niektorí začali plakať. Obhajoba sa plánuje voči rozsudku odvolať, trest je podľa nej príliš tvrdý.

Po mníškinej smrti v krajine vypukol škandál a pravoslávna cirkev bola nútená prisľúbiť, že urobí reformy. Cirkev Corogeanov čin odsúdila ako "odporný", zakázala mu vykonávať kňazskú činnosť a štyri mníšky exkomunikovala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu