Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Výbuchy v Bagdade usmrtili najmenej 56 ľudí, 127 je zranených

BAGDAD - Nedeľňajší bombový útok na preplnenom trhovisku v irackej metropole Bagdad si vyžiadal najmenej 56 mŕtvych a 127 zranených. Informovali o tom predstavitelia miestnych nemocníc. Predstaviteľ al-Kindího nemocnice v centre Bagdadu uviedol, že pohotovostné oddelenie prijalo 42 mŕtvych a 83 vážne zranených osôb vrátane mnohých žien a detí.

Člen personálu nemocnice Ibn an-Nafísa informoval o 14 obetiach a 20 zranených v kritickom stave. Pred al-Kindího nemocnicu však stále prichádzali ďalšie sanitky a nákladné autá privážajúce mŕtvych alebo umierajúcich. Podľa nemenovaných policajných zdrojov počet zranených dosiahol číslo 127.

Na otvorenom trhovisku v prevažne šiitskej štvrti Nový Bagdad (Džadída) najprv vybuchlo vozidlo pri stánkoch so zeleninou, uviedli svedkovia útoku. Takmer v rovnakej chvíli explodovalo auto naložené výbušninou, ktoré sa nachádzalo blízko obchodov s elektrotechnickým tovarom vzdialených niekoľko sto metrov od miesta prvého výbuchu. Prítomní ľudia zúfalo hľadali príbuzných v obhorených troskách, zatiaľ čo šokovaní svedkovia odvážali v autách zranených do zdravotníckych zariadení. Z miesta incidentu, ktoré uzavreli irackí a americkí vojaci, stúpal veľký oblak dymu.

Ďalší výbuch automobilu v nedeľu otriasol šiitskou štvrťou Sadrovo mesto, kde zahynul najmenej jeden človek a desať bolo zranených, uviedla polícia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu