Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Londýn informuje o ebole: Prvý britský občan žijúci v Sierra Leone ochorel

(Zdroj: Twitter)

LONDÝN - Britský občan žijúci v africkom štáte Sierra Leone sa stal prvým Britom pozitívne testovaným na prítomnosť vírusu ebola v krvi. Informovalo o tom dnes v Londýne britské ministerstvo zdravotníctva. Jeho námestník John Watson uviedol, že britskí zdravotníci analyzujú situáciu v Sierre Leone v záujme toho, aby britský občan dostal adekvátnu starostlivosť.

Watson vo svojom vyhlásení pre verejnosť ubezpečil, že riziko, že by vírus eboly ohrozil britskú verejnosť, je naďalej veľmi nízke. Podľa Reuters bližšie podrobnosti o nakazenom britskom občanovi zatiaľ nie sú známe.

Ebola spôsobuje silné krvácanie a úmrtnosť na ňu môže byť až 90-percentná. Prenáša sa kontaktom s krvou a inými telesnými tekutinami infikovaného človeka. Najviac prípadov nákazy bolo zaregistrovaných v odľahlých pohraničných oblastiach Guiney, Sierry Leone a Libérie, ale obavy z rozšírenia vírusu zosilneli v júli, keď mu v Nigérii podľahol americký občan, ktorý sa krátko pred tým vrátil z najviac postihnutých oblastí.

Britská letecká spoločnosť British Airways 5. augusta oznámila, že v súvislosti so zhoršením stavu verejného zdravia až do 31. augusta pozastavuje lety do Sierry Leone a Libérie. Britské ministerstvo zahraničných vecí zasa občanov Británie vyzvalo, aby zvážili cesty do západnej Afriky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu