Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nekúpite most? Tento je v USA na predaj!

Most Southwest Sellwood
Most Southwest Sellwood (Zdroj: Wikimedia.org, Steve Morgan)

PORTLAND - Predstavitelia okresu Multnomah v americkom štáte Oregon ponúkajú na predaj 335 metrov dlhý železobetónový most nachádzajúci sa v Portlande.

Súčasťou mosta je aj vozovka, chodníky a zábradlia, nie však mostné piliere. Prípadní záujemcovia však musia preukázať, že majú priestory, kam Southwest Sellwood Bridge neporušený premiestnia, taktiež musia presun sami zaplatiť a odstrániť z mosta súčasný náter obsahujúci olovo.

Hovorca okresu Multomah Mike Pullen uviedol, že podľa zákona sa musia najprv pokúsiť 88-ročný most vedúci ponad rieku Willamette predať. Ak sa do 12. septembra nenájde vhodný kupec, budú ho môcť rozobrať a väčšinu materiálu z neho zrecyklovať.

Predstavitelia okresu nestanovili žiadnu predajnú sumu a namiesto toho čakajú na ponuky záujemcov. Vlani úrady most posunuli o 18 metrov, aby vytvorili priestor pre nový most, ktorý by mali dokončiť začiatkom roka 2016. Toto posunutie pritom stálo milión dolárov, prípadný kupca preto pravdepodobne bude musieť zaplatiť za presun mosta omnoho vyššiu sumu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu