Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pochybnosti vyvrátené: Hospitalizovaný Kanaďan netrpí ebolou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TORONTO - Pacient, ktorého umiestnili z preventívnych dôvodov do izolácie v nemocnici v kanadskom meste Brampton v provincii Ontário, mal negatívne výsledky testy na vírus eboly. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na ontarijské ministerstvo zdravotníctva, podľa ktorého testy uskutočnilo Národné mikrobiologické laboratórium vo Winnipegu.

Hospitalizovaný muž sa so zvýšenou teplotou a príznakmi podobnými chrípke nedávno vrátil z Nigérie, kde v súvislosti s epidémiou eboly v západnej Afrike (Guinea, Libéria a Sierra Leone) vyhlásili v piatok mimoriadny stav.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v piatok odporučila, aby postihnuté štáty kontrolovali na letiskách odchádzajúcich cestujúcich. Ľudia, ktorí boli v priamom kontakte s pacientmi s ebolou, by z týchto krajín mali odísť najskôr po troch týždňoch. WHO zatiaľ neodporučila všeobecný zákaz cestovania do alebo zo západnej Afriky.

V Nigérii je zakázané prepravovať telá mŕtvych cez štátne hranice alebo cez hranice zväzových štátov. Úrady odporúčajú pochovať obete choroby na mieste úmrtia. Do najľudnatejšej krajiny Afriky zavliekol ebolu poradca libérijskej vlády, ktorý 20. júla pristál v Lagose.    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu