Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zrážka vlakov v Nemecku si vyžiadala 45 zranených

Zrážka vlakov v nemeckom Mannheime Zobraziť galériu (2)
Zrážka vlakov v nemeckom Mannheime (Zdroj: SITA)

MANNHEIM - Päť ťažko zranených a štyridsať ľahšie zranených si vyžiadala piatková nehoda vlaku Eurocity v nemeckom meste Mannheim. Dva vozne sa prevrátili po zrážke s nákladným vlakom na hlavnej železničnej stanici. Informovala o tom agentúra DPA.

Nákladný vlak patriaci súkromnému podnikateľovi bol na ceste z Grazu do mesta Saarbrücken. Z doposiaľ neznámych príčin na mannheimskej železničnej stanici vybočil zo svojho koľajiska na stranu a narazil do vlaku Eurocity.       

Železničnú stanicu okamžite uzavreli a na miesto prišlo množstvo záchranných jednotiek. Vlak Eurocity, v ktorom bolo dovedna zhruba 250 pasažierov, bol podľa vyjadrení železníc na ceste s Duisburgu do maďarského Sopronu.

Zrážka vlakov v nemeckom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

V dvoch prevrátených vozňoch sa nachádzalo zhruba 110 pasažierov. Náraz nespôsobil na vozňoch väčšie materiálne škody. Vykoľajil sa aj rušeň a dva prvé vagóny nákladného vlaku.

Zrážka bola podľa agentúry DPA, ktorá sa odvolal na zdroje hasičov, šetrná z toho dôvodu, že vlaky sa na spomenutom úseku pohybujú veľmi pomaly. V dôsledku nehody musia cestujúcu na danom úseku dnes rátať s meškaním.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu