Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Separatistov a ich podporovateľov chcú na Ukrajine trestať aj finančne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinský rezort vnútra pripravuje novelu legislatívy, ktorá by tresty za teroristické aktivity, narušovanie územnej celistvosti krajiny, ohrozovanie národnej bezpečnosti, diverziu či špionáž rozšírila aj o konfiškáciu majetku, vrátane finančných prostriedkov.

Vyplýva to z informácií, ktoré na jednej zo sociálnych sietí zverejnil ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov. Podľa jeho názoru by sa konfiškácia majetku mala týkať teroristov, separatistov, špiónov, ako aj všetkých ich sponzorov. Informáciu prinieslo internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda.

Podľa tlačovej agentúry UNIAN, ktorá sa odvoláva na poradcu ministra vnútra Antona Heraščenka, sa dnes konalo prvé zasadanie vládneho výboru, ktorý sa zaoberá sankciami voči verejne činným osobám podporujúcim rozkol krajiny a anexiu Krymu.

Prítomní sa zaoberali na jednej strane osobnosťami z oblasti kultúry, umení a vedy, o ktorých platí uvedené, na strane druhej politikmi, o ktorých možno povedať to isté.

Celkove by sa sankcie, vrátane finančných, mali týkať siedmich rôznych skupín populácie, a to nielen predstaviteľov celoštátnych i miestnych orgánov verejnej správy, poslancov na všetkých úrovniach, ale aj príslušníkov nezákonných ozbrojených formácií.

Heraščenko však súčasne nezabudol zdôrazniť, že na každého, kto bude podozrivý z trestnej činnosti, by Ukrajina mala vydať zatykač bez ohľadu na to, v ktorej časti sveta sa bude daná osoba nachádzať.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu