Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obžalovaný Slovák Eduard K.(44) popiera svoju vinu v prípade vraždy v Prahe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Na Mestskom súde v Prahe sa začal proces so Slovákom Eduardom K. (44), ktorý podľa žaloby na Nový rok v českej metropole bodol nožom a zhodil z balkóna svojho kumpána z alkoholového posedenia. Informáciu priniesol dnes internetový server iDNES.cz.

Obžalovaný, proti ktorému svedčil dnes v súdnej sieni tretí z partie, ukrajinský občan Vasil Kapralik, odsúdený za neoznámenie trestného činu, však vinu popiera.

Slovák však kontroval slovami: Mení neustále svoje výpovede.

Na novoročnej oslave v byte slovenského občana, na ktorú sa ďalší dvaja účastníci vlastne pozvali takpovediac sami, sa konzumovalo pivo, hruškovica i víno. Krv tiekla najskôr z nosa neskoršej obete po tom, čo ju v skorých ranných hodinách napadol hostiteľ. Atmosféra bola dusná a vyvrcholila útokom nožom, ktorého čepeľ obeť zasiahla pod lopatkou. Keď sa nešťastník v snahe uniknúť ocitol na balkóne, obžalovaný bývalý absolvent vojenskej školy a člen ochrany v supermarkete za ním vybehol a zhodil ho do 15-metrovej hĺbky.

Napadnutému nepomohol ani rýchly zásah privolaných zdravotníkov.

Eduard K. dnes v súdnej sieni tvrdil, že obeť sa dobrovoľne rozhodla skočiť z balkóna. Potýčku, ktorá tomu predchádzala, síce obžalovaný priznal, poprel však, že by sa zosnulého čo len dotkol, a dodal, že bol z jeho činu prekvapený. V prípade potvrdenia viny súdom hrozí slovenskému občanovi nepodmienečný trest odňatia slobody na 10-18 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu