Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Víťazka MISS Oľga a jej tajomstvo z detstva: Únos za zlaté náušnice a výchova v rómskej rodine!

Oľga Romanovič v rómskej rodine a teraz Zobraziť galériu (3)
Oľga Romanovič v rómskej rodine a teraz (Zdroj: Foto: Facebook)

KIŠIŇOV – Neuveriteľný osud postretol krásku z Moldavska. Oľgu Romanovič ukradla skupina zločincov, keď mala len štyri roky. Jej mama sa z nešťastnej udalosti nevedela spamätať. Dieťa potom predali rómskej rodine za pár zlatých náušníc. Zelenooké dievčatko vyrástlo a po 12-tich rokoch vypátralo svoju skutočnú rodinu.

Oľgina mama Tamara  sa po rozvode s manželom a otcom dievčatka presťahovala z Bieloruska do Moldavska. Jedného dňa šla ako obyčajne do obchodu kúpiť si škatuľku cigariet. Chvíľka nepozornosti ju ale stála veľa. Neznámi páchatelia jej ukradli dcérku, ktorú následne predali rómskym manželom v meste Soroka v blízkosti ukrajinských hraníc za zlaté náušnice.

V rodine prežilo dievčatko 12 rokov. Noví rodičia jej dali iné meno Maria Preyda. Vyrástla do krásnej mladej ženy. Dokonca vyhrala súťaž krásy. Počas detstva jej ale nešlo do hlavy, prečo sa  vzhľadovo líši od svojich rodičov a súrodencov.

"Tieto otázky ma stále trápili a mučil. Chcela som vedieť pravdu. Kto boli moji rodičia. Chcela som vedieť, kto som, čia krv vo mne prúdi,“ hovorí Oľga a dodáva: „Nikdy som o tom s nikým nehovorila, všetko som ukrývala vnútri.“  

Víťazka MISS Oľga a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Keď mala 16-rokov kontaktovala Interpol s tým, aby jej pomohli pri hľadaní skutočnej rodiny. "V rómskej rodine som sa cítila veľmi dobre, pretože ma ľúbili a vychovali ma najlepšie ako vedeli. Vnímala som však, že som iná ako oni a že tam nepatrím,“ povedala. Priznala, že sa naučila hovoriť rómskym jazykom, naučila sa ich zvykom, no stále jej vŕtalo v hlave odkiaľ v skutočnosti pochádza a ako sa do rómskej rodiny dostala.

Ako informuje denník Daily Mail, skutočnú rodinu mladej dámy sa podarilo vypátrať po pár mesiacoch a ihneď sa s ňou skontaktovala. Pochádza z Bieloruska a išlo o skutočne srdcervúci okamih. Jej príbuzní ju okamžite prijali. Pri stretnutí s mamou nevedela prestať plakať.

Víťazka MISS Oľga a
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: kp.ru)

"Nemám jej za zlé, čo sa stalo. Tiež zažila veľa vecí. Nemôžem ju súdiť. Nie je na vine za to, čo sa stalo, to bol osud," hovorí Oľga. Po únose mala jej mama ešte ďalších troch synov. Nakoniec však nebola schopná postarať sa o nich, preto ich dala na adopciu. V súčasnosti je jej mama ťažko chorá. Takmer nevníma a žije vo svojom vlastnom svete.   

Testy DNA preukázali, že Maria Preyda je naozaj Oľga Romanovič. Momentálne žije so svojou tetou v Minsku a je rozhodnutá začať študovať, chce sa stať lekárkou. Doteraz sa nepodarilo polícii vyšetriť, kto dievča pred rokmi uniesol.

  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu