Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Clintonová vychválila Merkelovú: Je najlepší európsky líder

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová (Zdroj: SITA)

BERLIN - Bývalá ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clintonová v nedeľu zložila poklonu nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, ktorú označila za najlepšieho európskeho lídra.

Bývalá prvá dáma tak urobila počas nedeľňajšej návštevy Nemecka, kam zavítala v rámci turné na podporu svojej autobiografickej knihy. Clintonová v rozhovore pre nemecké médiá poukázala na spôsob zvládnutia jej úlohy počas krízy eura. Podľa jej slov "niesla Európu na svojich pleciach, čo nebolo jednoduché".

Manželka exprezidenta Billa Clintona však už tradične odmietla potvrdiť, či sa plánuje uchádzať o post prezidenta USA. Neodpustila si však poznámku na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorého označila za "náročného zákazníka s pekne hrubou kožou".

Clintonová, bývalá prvá dáma a exsenátorka za štát New York, sa o prezidentský úrad uchádzala v roku 2008, keď ju v tvrdom súboji v rámci Demokratickej strany nakoniec porazil Barack Obama. Ten z nej následne spravil šéfku americkej diplomacie. Opätovnú kandidatúru na najvyšší post však 66-ročná prominentná americká politička dlhodobo odmieta potvrdiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu